Shiatsu


Wat is shiatsu?

Shiatsu is een massage op de meridianen en is afkomstig uit de Japanse geneeskunst. Meridianen vormen een netwerk van energiebanen in ons lichaam waarop zich vele acupunctuurpunten bevinden. Bij een Shiatsubehandeling wordt gebruik gemaakt van fysieke druk en strekkingen van de meridianen door gebruik van duimen, vingers, handpalmen en soms ellebogen. Hierdoor wekt men een diepe vorm van ontspanning op en voelt men zich daarna met elk deel van het lichaam verbonden.

Shiatsu werkt zowel op de inwendige organen als op de emotionele en psychische gesteldheid van de mens.


De 'Qi' (energie) stroomt door de meridianen net als water door een rivier. Zou men een grote steen in de rivier leggen dan vormt deze een blokkade waardoor het water niet meer vrij kan stromen en andere wegen (stromingen) gaat zoeken.

Zo kunnen er in het menselijke lichaam blokkades ontstaan door bijvoorbeeld spanningen, stress, emoties, trauma's, maar ook door externe pathogenen als wind, koude, hitte, vocht (damp), droogte en vuur. Deze externe pathogenen komen op huidniveau binnen en kunnen via het meridiaanstelsel doordringen tot orgaanniveau.

Met Shiatsu is het de bedoeling de klacht vanuit de bron te behandelen.

Door Shiatsu toe te passen zal de ontstane disbalans zich herstellen en het zelfgenezende vermogen van het lichaam aangezet worden waardoor lichaam en geest weer in balans zullen komen.

 


Shiatsupraktijk San Qi | Mesdagstraat 15, 6921 MR Duiven | Tel: 0316 - 266 222 | Mobiel: 06 - 449 268 11 | info@shiatsupraktijksanqi.nl