header

Lezingen


Op dinsdagavond 15 oktober 2013 geef ik een lezing en demonstratie in RIJHAL AALTEN met betrekking tot: SHIATSUMASSAGE VOOR RUITER EN PAARD.
Download hier alle info in een Worddocument.

Sylcar geeft lezingen voor maneges, pensionstallen, holistische opleidingen, en andere groepen die geïnteresseerd zijn in shiatsumassage/cursus voor ruiter en paard. Vanaf mijn jeugd ben ik al bij de paarden te vinden. Ik heb zelf gereden, grondwerk gedaan en cursussen lichaamstaal met paarden, T-touch, meridiaanleer en connectiesensor gevolgd. Op basis van al deze kennis en de ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan heb ik een eendaagse cursus shiatsumassage voor paarden ontwikkeld.

Deze cursus is bedoeld om zelf met je paard aan de gang te gaan, als aanvulling op de reguliere diergeneeskunde en om het welzijn van ruiter en paard ten goede te komen. Aangezien ruiter en paard een twee-eenheid moeten vormen en samen in balans moeten zijn, kunnen de blokkades van zowel de ruiter als het paard elkaar in de weg zitten.

Blokkades kunnen ontstaan door bijvoorbeeld spanning, stress, trauma's en emoties die zowel van de ruiter als het paard afkomstig kunnen zijn en elkaar kunnen beïnvloeden.

Tijdens de lezing zal ik vertellen wat er in de cursus geleerd gaat worden en wat je met de shiatsumassage zelf kan doen. Na de pauze zal ik een demonstratie geven op een willekeurig paard. Hierna kunnen er vragen gesteld worden.

Tijdens de cursus leert de ruiter het paard te observeren en wordt men bewust gemaakt van de energie tussen ruiter en paard en gaat men leren waar de energiebanen lopen en hoe men deze kan invoelen om blokkades op te sporen en vervolgens te masseren. Tevens leert de ruiter hoe zichzelf te ontspannen, wat zowel de ruiter als het paard ten goede komt.

 


San Qi - Sylcar | Mesdagstraat 15, 6921 MR Duiven | Tel: 0316 - 266 222 | Mobiel: 06 - 449 268 11 | info@shiatsupraktijksanqi.nl